De Imkerij

Op onze Imkerij langs de IJsseldijk houden wij ca. 20 volken. Omdat er in de zomermaanden nagenoeg alleen grasland in de Nesse polder te vinden is verplaatsen wij gedurende het seizoen de kasten naar diverse plekken in de Krimpenerwaard. Hierdoor produceren wij veel verschillende soorten honing van plekken door de hele Krimpenerwaard! 

 

 

Workshops en bijen-praatjes

Bent u op zoek naar een leuke workshop, of wilt u wat meer te weten komen over bijen? Breng dan een bezoek aan onze imkerij. Wij vertellen u graag over onze bijen onder het genot van een kop thee en wat honing lekkers. Hieronder een greep uit de mogelijkheden.

Bijen praatje

Voor een gezellig en educatief dagdeel, bent u bij ons aan het juiste adres. Onder het genot van een kop thee met wat honing lekkers, nemen wij u graag mee in wereld van de honingbij. We vertellen u over hun leven, hun woonplek, het maken van honing en alle andere bijzondere producten die ze maken. We laten zien hoe de honing geslingerd en de bijenwas gewonnen wordt. Tevens nemen we een kijkje bij de demonstratiekast waar u onze bijen van dichtbij op een veilige manier kunt bewonderen. We sluiten af met een proeverij van onze heerlijke honing! Als extra optie kunt u aansluitend aan het bijenpraatje nog een prachtige waskaars rollen.

Prijs: 10 euro per persoon (minimaal 8 en maximaal 30 personen)
Waskaars rollen: 2,50 per persoon

Workshop kaarsen maken

Als u het leuk vindt om op een creatieve manier aan de slag te gaan, bieden wij de mogelijkheid voor het maken van een prachtige kaars van echte bijenwas. U krijgt een korte uitleg over het winnen van de bijenwas en het maken van kaarsen. We leren u 2 verschillende technieken voor het rollen van kaarsen. Daarnaast gieten we een kaars van warme was. Ook hier krijgt u thee met wat lekkers erbij en sluiten we af met een proeverij.

Prijs: 20 euro per persoon (minimaal 6 personen)

Voor meer informatie of arrangementen op maat: neem contact met ons op!

Fotoalbum