Over ons

Even voorstellen…. Wij zijn Gerrit en Franca Burger. We wonen samen met onze zoon Benjamin in het prachtige polderlandschap van de Krimpenerwaard. Onze liefde voor bijen en hun producten is iets dat wij graag met andere mensen delen. Daaruit is het idee ontstaan om onze imkerij open te stellen voor bezoek en mensen de fascinerende wereld van de bij te laten beleven. Wees welkom en geniet met ons mee.

 

 

Over ons

Midden in de polder langs de rivier de IJssel ligt onze hobby imkerij. Begonnen met 2 bijenvolken in 2007, zijn we inmiddels uitgegroeid naar een 60 tal volken met ongeveer 3 miljoen bijen die onze heerlijke honing maken. Imkerij de Nesse dankt zijn naam aan polder de Nesse, het gebied waar wij samen met onze bijen wonen.

Gerrit houdt zich met name bezig met het imkeren. Hij vertroetelt onze bijen en zorgt ervoor dat ze het naar hun zin hebben. Franca's bezigheden zijn heel divers. Van het verwerken van de honing en de bijenwas tot het geven van voorlichting en workshops aan diverse groepen. Samen met haar kunt u aan de slag om iets lekkers te maken of een prachtige waskaars te fabriceren.

Samen met onze zoon Benjamin, hond Max, poes Nala en 4 kippen wonen wij op een voormalige boerderij aan de IJsseldijk Noord. Sinds 2003 zijn wij bezig met het opknappen van ons plekje. Momenteel houden we ons bezig met de verbouwing van de voormalige pinkenschuur tot groepsruimte. Deze is begin 2024 klaar.

Wij nodigen u van harte uit voor een bezoek. Welkom bij ons op de imkerij! 

Gerrit en Franca Burger