De Imkerij

Op onze Imkerij langs de IJsseldijk houden wij ca. 20 volken. Omdat er in de zomermaanden nagenoeg alleen grasland in de Nesse polder te vinden is verplaatsen wij gedurende het seizoen de kasten naar diverse plekken in de Krimpenerwaard. Hierdoor produceren wij veel verschillende soorten honing van plekken door de hele Krimpenerwaard! 

Onze Honing

De honing die door onze bijen gemaakt wordt, is heel divers. Doordat er in de Krimpenerwaard veel grasland is, valt het niet mee voor onze bijen om voldoende dracht te vinden bij ons thuis. In het voorjaar is er nog genoeg te vinden. De bijen doen zich te goed aan het stuifmeel en nectar van de wilg en de fruitbomen. Als de weersomstandigheden gunstig zijn kunnen we hier een bescheiden honing oogst vanaf halen. Vaak laten we deze honing echter nog zitten voor de bijen zodat het volk snel op kracht kan komen na de winter. Na de fruitbloei is er onvoldoende voedsel te vinden voor al onze bijen en is de tijd aangebroken om de volken elders te plaatsen. Ze gaan dan naar diverse plekken in de Krimpenerwaard en het Groene Hart. Onze kasten staan o.a. in het Loetbos bij restaurant “De Loet” en in Krimpen aan den IJssel bij het Streekmuseum.

Omdat wij als imkerij nog volop in ontwikkeling zijn, is er een wisselend aanbod van honing. Daarnaast zijn we altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en voldoende dracht. Door het seizoen heen oogsten wij o.a. wilgen honing, fruitbloesem honing, (veld)bloemen honing, lindehoning en balsemienhoning. Ook kopen wij soms honing in uit Frankrijk of andere Europese landen om ons assortiment uit te breiden. Wij verkopen geen honing van buiten Europa omdat we de kwaliteit dan niet kunnen garanderen. Bel of mail gerust voor meer informatie over het huidige honing aanbod.

Fotoalbum