De Imkerij

Op onze Imkerij langs de IJsseldijk houden wij ca. 20 volken. Omdat er in de zomermaanden nagenoeg alleen grasland in de Nesse polder te vinden is verplaatsen wij gedurende het seizoen de kasten naar diverse plekken in de Krimpenerwaard. Hierdoor produceren wij veel verschillende soorten honing van plekken door de hele Krimpenerwaard! 

Onze Honing

De honing die door onze bijen gemaakt wordt, is heel divers. Doordat er in de Krimpenerwaard veel grasland is, valt het niet mee voor onze bijen om voldoende dracht te vinden bij ons thuis. Daarom hebben wij diverse bijenwerkplaatsen in en rond de Krimpenerwaard. U vindt onze kasten onder andere bij de Hennepakkers in Stolwijk, het Loetbos in Lekkerkerk en het Streekmuseum in Krimpen aan den IJssel. Verder staan er kasten op winkelcentrum De Korf, op een kantoorpand aan de Maasboulevard en hebben we onze deftigste bijen bij kasteel De Haar geplaatst.

Door het jaar heen oogsten wij diverse soorten honing. Daarbij zijn we altijd afhankelijk van de weersomstandigheden en voldoende dracht. Afhankelijk van het seizoen, oogsten wij voornamelijk fruitbloesem honing, (veld)bloemen honing, lindehoning en balsemienhoning. Bel of mail gerust voor meer informatie over het huidige honing aanbod.

Fotoalbum